Antilliaanse mentaliteit
Door: irisenshannon
Blijf op de hoogte en volg Shannon en Iris
25 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De Antilliaanse mentaliteit leren we nu al echt goed kennen. Aan de ene kant erg relaxed maar het brengt ook veel irritaties mee. Vanaf week 1 zijn we al aan het bellen naar Hertz om een auto te huren. Elke keer wordt ons weer gezegd: ‘Je moet morgen terugbellen, dan weten we meer’. De volgende dag weten ze nog steeds niets.. Uiteindelijk zouden ze afgelopen vrijdag weten of er een auto zou zijn, maar helaas onze goed gelovigheid levert niets op. Ze zouden ons terugbellen, we vroegen maar of ze hiervoor ook ons nummer nodig hadden. Ojaa, dat was misschien wel handig. Tot nu toe hebben we nog steeds niks van Hertz gehoord.
Daarom hebben we toen, tegen onze principes in, toch maar een auto gehuurd bij een ‘mannetje’. Hij kwam langs met een auto en een contract (in het Engels). In het donker hebben we alle krasjes en deukjes in de auto bekeken, met dank aan ons geweldige opdraaizaklampje. We hebben er onze twijfels bij maar weinig keus dus maar 500euro borg betaald. Een rood wrak met een enorm zware koppeling en opstartproblemen. En trouwens niet alleen opstart problemen. Toen we naar stage reden viel de auto midden op de weg uit.. Deze auto naar twee dagen dus maar weer ingeleverd, niks voor ons! Nu nog druk bezig met een auto regelen. Hopelijk hebben we er volgende week één.
Echt mooi weer is het hier helaas nog niet. Nog veel bewolkt en regen. Een dag mooi weer (dachten we) dus meteen naar Mambo Beach. Eerst lekker zonnen en 5minuten later verrast worden door een enorme regenbui. Daar sta je dan in je bikini in de plensende regen. Het regenseizoen moet nu toch bijna afgelopen zijn, zeggen ze.
Daarna gingen we lekker uiteten, pizzadag! Toen we terugliepen naar de auto kwam er een zwerver naar ons toe. Mooi meisje mooi meisje zei hij tegen Lianne en ging heel dicht naast haar lopen, toen had hij Loes nog niet gezien (onze Antillianen magneet). Meteen stapte hij op Loes af. Hij wilde graag geld van haar hebben, met het antwoord ‘nee’ nam hij geen genoegen. Misschien wilde ze toch nog een keer goed in haar tas kijken. Dat deed Loes en ze vond een flesje water, die dus maar gegeven. We denken dat hij daar heel blij mee was want hij was in één teug leeg.
Doordat we nog geen auto hebben zijn we erg afhankelijk van de auto van Loes en Lianne. Zij hadden vanaf het begin een auto geregeld bij een ander ‘mannetje’. In eerste instantie geen problemen maar op een gegeven moment moest de auto gewisseld worden waardoor ze een vervangende auto zouden krijgen. Donderdag werd de auto opgehaald en vrijdag om 12.00uur zouden we een nieuwe auto krijgen. Vrijdag geen auto. Vaak proberen te bellen en elke keer kregen we het antwoord dat hij er zo aan kwam. Zo werd helaas 2 dagen later.. Zaterdagnacht om een uur of 12 kwam hij nog met een nieuwe auto aan. Nouja nieuw? Niet echt. Toen Loes en Lianne probeerde een proefritje te maken met de auto, wilde deze niet starten. De auto had 2 dagen bij de monteur gestaan maar ze waren vergeten te kijken of de accu het wel deed. Toen de monteur zelf even wilde kijken of ze auto het echt niet deed, reed hij vol tegen het muurtje aan. Nog steeds geen auto dus.. Zondagmiddag zou er een nieuwe accu ingezet worden maar dat werd natuurlijk pas maandag aan het eind van de middag. Nu hebben we een auto die rijdt, en daar is dan ook alles mee gezegd. Elektrische ramen die je zelf naar boven en beneden kunt duwen en trekken, mierennesten aan de binnenkant, kapotte deuren en eigenlijk alle knopjes aan de binnenkant kapot (zie filmpje). We denken dat we de Antilliaanse mentaliteit zo wel een beetje duidelijk hebben kunnen maken. Nu moeten we er nog aan wennen..
Doordat we maandag nog geen auto hadden moesten we met de bus naar stage. Geen idee hoe laat of waar en hoe de bussen zouden rijden. Op de gok om 6.10 maar naar de weg gelopen. Gelukkig kwam daar een bus, voor 1.60gulden zou hij ons naar stage brengen. Een uur in de bus voor ongeveer 70eurocent dus! Helemaal goed en veilig in de buurt van stage aangekomen. Vanaf de bushalte moesten we nog 10minuutjes lopen. Eén stap uit de bus en het regenen begon. Het regenen in Curaçao is niet zoals in Nederland, het is hier meteen een stortbui! Zeiknat arriveerden we dus op stage. Gelukkig daar droge kleren gekregen en konden de lieve kinderen ons wel weer vrolijk krijgen.
Hopelijk hebben we de volgende keer wat leuker nieuws te vertellen.
Hopelijk hebben we de volgende keer wat leuker nieuws te vertellen.
25 Januari 2012 - 01:34
Lianne:
hahahaha die elektrische ramen doen het 'm! -
25 Januari 2012 - 07:59
Ellen:
Wat een verhaal! Maarja je kunt er helaas zo weinig aan doen! Sterkte meiden en hopelijk de volgende keer een succes verhaal inclusief elektrische ramen ;)
Liefs xxx -
25 Januari 2012 - 07:59
Ellen:
Liefs xxx -
25 Januari 2012 - 08:38
John:
Hee mannn, relaxx jonguhh!
Haha succes ;) -
25 Januari 2012 - 11:49
Anique:
haha, dit klinkt heel herkenbaar. Zo is de mentaliteit nou eenmaal daar;) Succes nog en veel plezier!!
xx -
25 Januari 2012 - 15:05
Mama Els:
he shan...komt vast goed joh.
Enne met de bus is toch lekker voordelig. En het weer wordt goed heb ik gehoord de komende dagen.
Zeker op 25 april als wij arriveren ha.ha. ...Lov you -
25 Januari 2012 - 16:30
Ruby:
wat balen zeg van die regen. Maar goed, je bent er net. Die zon komt wel, en dan zit je te klagen over de warmte;).
Kunnen jullie nergens anders een auto huren? Ik zal 't een vragen aan de familie Jensen, misschien dat die nog adresjes hebben.
Heel veel plezier nog! xx -
25 Januari 2012 - 18:22
Ans:
Ha Shannen,
mooi shit met zo'n auto. Luuk is er natuurlijk niet om te helpen, hè..
Nee, hij heeft ons zaterdag goed geholpen. Het handbalteam lijkt op het moment wel op jullie auto's of geen auto's.
Rare vergelijking toch, als ik zo terug lees. Maar je snapt denk ik wel hoe men zich voelt.... Voor jou niet getreurd. Geniet van de mooi dingen: de cocktails zagen er goed uit! Doei, groeten uit Groessen. Ans -
25 Januari 2012 - 19:22
Nico & Petra:
Hallo Shannon,
Het lijkt wel een komische film. Hebben jullie goed gekeken of er niet ergens de camera's van Bananasplit stonden. zou je bijna wel denken!
Houd de moed erin, het gaat vast goed komen met de auto.
We zien al weer uit naar het volgende verhaal.
Groetjes van Nico, Petra, Sven en Bente. -
25 Januari 2012 - 22:03
Paul&janet:
Hoi Iris,
Wat heerlijk relaxed. Het is daar ook veel te warm om je druk te maken. Ze zeggen ook wel "in Nederland hebben ze de klok en op de Antillen de tijd".
Saludos
Paul&Janet
27 Januari 2012 - 10:52
Miel:
Hee ir en shannon!
haha wat een verhaal weer! wat een drama met die auto's..
hoop dat jullie snel een goede auto krijgen. zag via de foto's van lianne dat jullie al wel uit zijn geweest, nicee! haha als ik daar ben dan wil ik ook een avondje mee uit:D!
veel plezier nog zusje.
kusjes -
29 Januari 2012 - 13:34
Mama Tanja:
Ha Iris
Leuk om te lezen al die belevenissen
kun je later nog een hoop pret over
hebben.
kus mama
08 Februari 2012 - 11:20
Milanie:
Hee Shan! (En de rest)
beetje sneu verhaaltje dit, haha, en de laatste zin al helemaal! Er zijn toch ook wel veel leuke dingen? Hopelijk komt alles goed :D
Succes ermee! Liefs